'; Vaner og uvaner | SnowCHALLENGE
Jeg er 33 år og jobber som rådgiver for tech startups. På fritida er jeg glad i å bruke naturen. Vinteren brukes på snowboard og langrenn. Sommeren til seiling og fjellturer. Jeg er glad i vinteren og håper den kan bestå slik vi kjenner den!
Min utfordring
Jeg skal prøve å unngå kjøtt i 30 dager

Det er rart hvordan det blir mønster i hvordan en handler. Autopiloten slår inn og en tenker ikke over hva en gjør. Det er mulig å korrigere, men da må en slå på bevisstheten.

I dag har vært litt utfordrende. Jeg var på et frokostmøte og skulle til å ta en påsmurt skive med ost og skinke, da jeg våknet opp og husket at jeg ikke skal spise kjøtt. Det var alternativer der, så det var ikke noe problem – vel så godt med ei skive brunost. Det fikk meg til å reflektere over hvordan jeg ubevisst gjør et valg, men som jeg kan korrigere uten noen stor konsekvens for smaksopplevelse eller metthetsfølelse.

Senere på dagen skulle jeg handle inn middag, jeg merker at reportoaret mitt på kjøttfrie middager er noe snevert. Det ville være enklere for meg å handle inn til kjøttvarianter av middag da dette er en vane. Det krever noe mer og skulle sette seg inn i et velsmakende og riktig sammensatt måltid uten kjøtt – for meg. Jeg har jo tillært en rekke varianter med kjøtt. Det er jo i grunn et ytterst lite problem, men jeg må finne meg noen oppsrkifter som gjør dette prosjektet litt mer kulinarisk.