'; Miljøengasjement i lunsjen | SnowCHALLENGE
Jeg er 33 år og jobber som rådgiver for tech startups. På fritida er jeg glad i å bruke naturen. Vinteren brukes på snowboard og langrenn. Sommeren til seiling og fjellturer. Jeg er glad i vinteren og håper den kan bestå slik vi kjenner den!
Min utfordring
Jeg skal prøve å unngå kjøtt i 30 dager

 

Prosjekt i gang! Jeg skal unngå kjøtt i 30 dager og er mest spent på de sosiale sammenhengene rundt et måltid. Folk som kjenner meg vet jeg spiser det meste, så en plutselig preferanse på at jeg ikke skal ha kjøtt blir ny. Jeg prøver så godt jeg kan å spise vegetarisk ved flere anledninger, men jeg spiser det jeg blir servert.

 

I dag har jeg kontordag i et annet gründerfellesskap. Fredager har de felles lunsj der alle chipper inn. Jeg tenkte en del i forkant på at jeg syns det var vanskelig å skulle være til bryderi fordi jeg ikke ønsker kjøtt. Jeg la ydmykt fram at gjerne ble med på måltidet, men om det var noe der som var kjøttfritt. Til min glede var det syrisk mat, der vegetariske retter er mer fremtredende enn i norsk tradisjonskost. Jeg fikk spist meg god og mett, og ikke minst fikk delta i det sosiale fellesskapet.

 

Jeg fortalte om at jeg er med på snowchallenge og hva det innebar. Lunsjen ble til en engasjerende samtale, til tider heftig diskusjon om hva som er miljøvennlig. De ulike dyreartene ble løftet fram, sammenlignet med grønnsaker som blir fraktet med forurensende transport. Vi sporet videre til fattigdomsproblematikk og tilgang til ressurser. Tror alle, inkludert meg selv fikk noe å reflektere over. Utrolig interessant at dette prosjektet ga en inngangsport til en så spennende samtale.

 

Det er mange perspektiver på hva som er miljøvennlig og ikke. Jeg har min overbevisning om at å redusere kjøttforbruk er en faktor som er med på å redusere utslipp. Samtidig vet jeg at det er andre ting som påvirker miljøet enda mer, men mange bekker små gjør en stor å har jeg hørt. Med det går jeg videre og gleder meg til flere spennede samtaler!