'; Små endringer, store effekter | SnowCHALLENGE
Jeg er 33 år og jobber som rådgiver for tech startups. På fritida er jeg glad i å bruke naturen. Vinteren brukes på snowboard og langrenn. Sommeren til seiling og fjellturer. Jeg er glad i vinteren og håper den kan bestå slik vi kjenner den!
Min utfordring
Jeg skal prøve å unngå kjøtt i 30 dager

Det går mot slutten av min utfordring – å unngå kjøtt i 30 dager. Egentlig har det gått nokså greit, jeg har kommet inn i en vane der kjøtt ikke er et alternativ. Det har gått ganske rolig for seg, men sosiale sammenhenger er noe jeg kjenner litt på. Ønske om å ikke være til bryderi. I helga var det spontant pølser etter skitur, hva erstatter pølsegrilling etter skitur? Jeg slapp greit unna situasjonen ved at jeg måtte dra. Ønsket ikke be om en ekstra bestilling, så var fornøyd med at klokka tikket. Hadde jeg vært “fulltids” vegetarianer hadde de nok funnet en erstatning, men syns det er vanskeligere når det er et prosjekt. I sosiale sammenhenger der en kan velge mellom mat eller har sin egen mat, er det enklere. I lunsjen på jobben snakker vi stadig om prosjektet mitt. Jeg tror det bidrar til en bevisstgjøring, om dog ikke en total kjøttavvenning for folk. En av refleksjonene er hvor automatisk en velger kjøtt blant andre alternativer selvom det ikke utgjør noen konsekvens for enkeltindividet å velge kjøttfritt. Håpet er at de små samtalene fører til en bevisstgjøring i de automatiske valgene man gjør. Jeg predikerer ikke at alle skal være vegetarianere, og jeg kommer antagelivis ikke til å bli det selv før det er en mer vanlig sosial norm. Det jeg tror de fleste kan få til er å velge mindre porsjoner med kjøtt, færre måltider med kjøtt – og når mange gjør dettegir det en positiv effekt av størrelse. Jeg håper at jeg bidrar noe til det gjennom min utfordring. For egen del har jeg oppdaget flere alternativer som er en god erstatning for kjøtt, som gjør at jeg vil velge bort kjøtt i framtiden flere ganger. Det handler om å tørre å prøve, være litt eventyrlysten, gi mulgiheten til andre smaksopplevelser og samtidig ha bedre miljøsamvittighet.